Home Biler Farvel til Audi A5 Cabriolet: Udgår af produktion

Farvel til Audi A5 Cabriolet: Udgår af produktion

Audi A5 Cabriolet udgår af produktion for at gøre plads til en helt ny A5-familie, der præsenteres på en ny platform senere i år.

49
0

Den nuværende version af Audi A5 Cabriolet er baseret på mange års teknisk udvikling og erfaring.

Den første åbne Audi i nyere tid blev introduceret i 1991, hed Audi Cabriolet og var baseret på Audi 80-modellen. Audi Cabriolet var tiltænkt et nyt kundesegment og bidrog til at etablere Audi som en producent af luksusbiler. Den udstrålede elegance og stil, og tiltrak de kunder, der værdsatte design, præstationer og raffinement.

Audi A4 afløste forgængeren Audi 80, og i 2002 kom Audi A4 Cabriolet, der styrkede Audis position i cabriolet-segmentet og blev et populært valg for mange cabriolet-kunder.

I 2009 blev Audi A5 Cabriolet introduceret. En model, som daværende Audi designchef Walter de Silva har tegnet de smukke og populære streger til. A5 Cabriolet har siden introduktionen delt mange af sine tekniske og designmæssige elementer med A5 Coupé.

Bliv godt kørende

I løbet af sommeren 2024 stopper produktionen så af den elegante A5 Cabriolet for at gøre plads til en helt ny A5-familie, der præsenteres senere i år på en ny platform. Men man kan stadig nå at blive fornemt kørende med en af de nye biler, som enten allerede står i Danmark, eller som er på vej hjem fra fabrikken som nogen af de sidste.

Der er tale om en luksuriøst udstyret A5 Cabriolet Prestige Plus med benzinmotor og dobbeltkoblingsgearkasse til en månedlig privatleasingydelse på 6.995 kr. og kun 10.000 kr. i førstegangsydelse*.

Til den pris får man både sportssæder med læderindtræk, massage til forsæderne, varme i nakkestøtterne, komfortindstigning hvor sikkerhedsselen føres frem til føreren, 3-zonet komfortklimaanlæg, MMI Navigation Plus, Audi virtual cockpit plus, assistentpakke kørsel (med adaptiv fartpilot, Audi active lane assist, Audi side assist og kamerabaseret vejskiltegenkendelse), Matrix LED-forlygter med dynamisk blinklys, metallak og meget mere.

Samtidig får man naturligvis også den trelagsisolerede stofkaleche, der effektivt holder støjen væk fra kabinen, når man kører lukket, og som fuldautomatisk foldes sammen og konverterer bilen til cabriolet ved hastigheder på op til 50 km/t. Og så er man klar til at nyde sommeren!

* Audi A5 Cabriolet Prestige Plus 40 TFSI S tronic: Forbrug v/bl. kørsel: 14,1 km/l. CO2: 160 g/km. Halvårlig CO2-ejerafgift 1.040 kr. B. Privatleasing: Fra 6.995 kr./md ved 15.000 km/år. Førstegangsydelse: 10.000 kr. Mindstepris i bindingsperiode (12 mdr.): 100.035 kr. Totaludgift (12 mdr.): 100.035 kr. Ekskl. halvårlig CO2-ejerafgift, forsikring, dæk, brændstof. Læs mere på www.vwsf.dk/privatleasing Inkl. service- og reparationsabn.

Audi Vorsprung durch Technik

Audi Danmark er en del af Semler Gruppen – Danmarks største bilaktør. Audi har i dag otte autoriserede forhandlere og 28 autoriserede servicepartnere fordelt over hele landet, og mærket står stærkt med et godt image og et attraktivt og omfattende modelprogram.

Audis mål er gennem Vorsprung durch Technik at være det mest innovative premiummærke, og i 2021 meldte Audi AG ud, at mærket accelererer overgangen til elektrisk mobilitet. Fra 2026 vil Audi kun lancere nye modeller, der drives udelukkende af elektricitet, på det globale marked, og frem mod 2033 vil Audi gradvist afvikle produktionen af forbrændingsmotorer. I 2025 er det målsætningen, at alle Audis fabrikker skal være netto-CO2-neutrale. Derudover har Audi som en del af Volkswagen-koncernen tilsluttet sig Paris klimaaftalen og har derfor som mål at opnå netto-CO2-neutralitet senest i 2050.

Audi AG er en af de mest succesfulde bilproducenter i premiumsegmentet. Audi Group består af mærkerne Audi, Bentley, Lamborghini og Ducati, er til stede på mere end 100 markeder verden over og har produktion i 13 lande. I 2023 solgte Audi på verdensplan 1,9 millioner biler.